Kinderconcerten

Classic Express

 

Christiaan is ruim vier jaar presentator bij het Prinses Christina Concours, waar hij samen met andere prijswinnaars in de Classic Express concerten geeft voor kinderen. De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium waar de muzikanten en de presentator kunnen plaatsnemen. Hier staat ook een vleugel.

 

De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. De kinderen betreden een lichte en rustige ruimte: het is nu tijd voor even iets heel anders, het is tijd voor mooie muziek. Met speciale lichten en videobeelden zal de werking van de muziek worden versterkt. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektro-akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen.

www.classicexpress.nl 

 

Mysterie van het Verdwenen Geluid

 

Christiaan is ook onlangs presentator bij "Het Mysterie van het Verdwenen Geluid", een gecombineerde muziek/filmproductie voor basisschoolkinderen uit groep 3 t/m 5. Het project vindt plaats in de basisschool of als concert in een concertzaal of theater. In de twee delen wordt een spannend verhaal verteld door twee professionele musici met een combinatie van live muziek en film. De musici vertellen met de bijbehorende film en met muziek op hun eigen instrument en "Het Mysterie van het Verdwenen Geluid".

In het kasteel van baron Maestose gebeurt iets vreemds: terwijl de fluitist aan het spelen is, horen we een mysterieus geluid en daarna ... het geluid is plotseling weg!? De ene na de andere muzikant raakt zijn geluid kwijt: "iets" lijkt het geluid van de muzikanten te stelen; een monster of een boze tovenaar, misschien?

 

In de film maken kinderen kennis met musici die verschillende instrumenten spelen. Doordat de film met een beamer levensgroot op een projectiescherm wordt afgespeeld lijkt het alsof de musici uit de film in de klas/zaal aanwezig zijn. Het eerste deel eindigt met de vraag waar het geluid gebleven is en wie hierachter zit...

In de schoolversie doen de leerkrachten en kinderen tussen het eerste en het tweede optreden spelletjes en opdrachten. Zo leren de kinderen de instrumenten nog beter kennen. Die kennis hebben ze later nodig om he mysterie te kunnen oplossen. Want als alle geluiden door elkaar zijn geraakt hebben we de kinderen nodig om het goede geluid bij het goede instrument terug te brengen. De filmpjes die hierbij horen zijn ook terug te vinden op deze website onder het kopje 'Kinderen'.? Wat er in het 2e optreden allemaal gebeurt, houden we nog even geheim. Het zal in ieder geval een spannende zoektocht zijn met een hoofdrol voor de kinderen, met humor en muziek waar uw kind u later alles over zal vertellen..

www.hetverdwenengeluid.nl